Leerlingen Wolfert bouwen huisje zorgboerderij Sparta Kinderdorp

15-07-2024

Leerlingen van het Wolfert Tweetalig, onderdeel van de Wolfert van Borsselen middelbare school in Rotterdam, hebben hun jaarlijkse werkweek er op zitten in het Sparta Kinderdorp. De jongens en meiden hebben in hun voor-examenjaar een internationale maatschappelijke stage. Al vele jaren doet een groep dat in Roemenië, in het Sparta Kinderdorp in de plaats Techirghiol.

Dit jaar hebben ze geholpen bij de bouw van een huisje bij de zorgboerderij. Hun handen en voeten waren daarbij erg welkom!

Verder doen de kinderen onderhoud aan de bestaande gebouwen en buitenruimten. Met de bewoners van het kinderdorp ondernemen ze activiteiten, waarbij het eindfeest altijd een spektakel wordt.

Ondertussen heeft de ploeg een aantal excursies gedaan en werd ook nog naar het EK voetbal gekeken.

Breath Care for Kids en het Sparta Rotterdam Kinderdorp zijn erg blij met de tomeloze inzet van de Wolfert-leerlingen en hun begeleiders en dat geldt voor het lokale bestuur net zo. Begeleider René de Jong werd door de burgemeester van Techirghiol verrast met een onderscheiding voor zijn 20 jaren van inzet in het kinderdorp.

Volgend jaar gaat een nieuwe lichting Wolfert-leerlingen naar Roemenië en zij kunnen uw hulp daar best goed bij gebruiken. Zodra ze gaan beginnen met het inzamelen van middelen ter ondersteuning van het werk, laten we het u weten. En wilt u nu al iets betekenen, neem dan met ons contact op!